Oldal kiválasztása

Június közepén Csantavér központjában megkezdődött egy parkoló kialakítása, amire már nagy szüksége volt a településnek. A munkálatok az azóta eltelt időszak alatt megállás nélkül haladtak, és a posta előtti parkoló a tervek szerint a hétvégére el is készül. András Gyuricsin Attila, a csantavéri helyi közösség tanácsának elnöke nyilatkozott a beruházásról.

– Csantavér esetében egy nagy faluról beszélünk, ennélfogva a központja igen forgalmas, hisz itt található a templom, a piactér, a posta és több üzlet is. Viszont nincs elegendő parkolóhely. Ezzel a beruházással a központban élők parkolóhelyhez jutnak, és mindazoknak, akiknek a település központjában van elintéznivalójuk, lesz hova parkolniuk, nem az út szélén kell megállniuk. A kényelmi és esztétikai szempontok mellett a közlekedésbiztonság szempontjából is fontos ez a beruházás, hisz így a gyalogosátkelők is beláthatóak lesznek. A posta előtt egy szabályos parkolót alakítunk ki, viszont emellett a templom előtti részt, valamint a piac felé vezető utat is rendezzük, és ott is parkolóhelyeket alakítunk ki. Ennek most az előkészítési munkálatai folynak. A munkálatok a tervek szerint kilencven napot vesznek igénybe, de a beruházás leglátványosabb része, a posta előtti parkoló már a hétvégére elkészül – fogalmazott András Gyuricsin Attila.

A tanácselnök emellett elmondta, hogy a parkoló tervei körülbelül két évvel ezelőtt készültek el, és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői hozzájárulásával a szabadkai városi költségvetésből sikerült biztosítani a pénzeszközöket a megvalósításához.

A település a beruházással összesen 35 új parkolóhellyel gazdagodik. A beruházás összértéke 11,5 millió dinár. A munkálatok kivitelezője a szabadkai Javornik Kft.

https://www.vmsz.org.rs/hirek/terepi-tortenesek/heten-befejezodik-csantaveri-parkolo-epitese