Oldal kiválasztása

Az akciót a helyi önkormányzat szervezte a Vajdaság Erdei Közvállalat pályázatára.

Már szombaton kora délelőtt gyülekeztek a helyiek a Hunyadi János Általános Iskola mögött. Voltak, akik lyukakat ástak vagy lapátoltak, mások facsemetéket ültettek.

Idén már volt egy hasonló akció Csantavéren, akkor platán- és nyárfacsemetét ültettek, most azonban fűzfát telepítettek, 330 darabot. Az akción óvodások, iskolások és felnőttek is részt vettek.

Ercsi Hargita, idegenforgalommal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tag, Szabadka Városi Tanácsa: „Nagyon fontosnak tartottuk, nemcsak az végett, hogy megnöveljük a zöldterületeket Csantavéren, és hogy fásítsuk, hanem mi már többször is kihangsúlyoztuk, maga a közösségépítés is nagyon fontos számunkra. Az, hogy összejöjjünk, találkozzunk, és hogy közösen csináljunk valamit, ami utána a jövőben mindenkinek a hasznára válik.”

András Gyuricsin Attila, a csantavéri helyi közösség tanácselnöke elmondta, fontos volt, hogy ezt a területet parkosítsák, mivel közel van az iskola és az óvoda. Remek hely lesz a kirándulásokhoz, a sportoláshoz – tette hozzá.

„Most már elmondhatjuk, hogy Csantavéren rutinná vált a faültetés, és ezek a faültetési akciók. Nagyon szépen kiépült a közösségünk tudatában a faültetésnek a fontossága. Egy olyan közösségé váltunk, akik a jövőre gondolnak, mert fát, csak olyan ember ültet, aki előre tervez komolyan.”

A tanácselnök hangsúlyozta, az elmúlt 6 évben Csantavéren több mint 20 ezer fát ültettek el.

Forrás: Pannon RTV

https://pannonrtv.com/rovatok/szines/ujabb-faultetesi-akcio-csantaveren