Oldal kiválasztása

„Visnjevác és Csantavér között van az Új Sziget. Lehet itt strandolni, pecázni, sétálni, kirándulni. Számos programot is tartottak már itt.

A szigetet a Csik-ér veszi körül. Annak évekkel ezelőtti kiszélesítésével kezdődött a sziget kialakítása. Azóta folyamatosan épül ki a 13,3 hektáros terület. 2020-ban az ide vezető utat is járhatóvá tették. Egy kerékpárutat is kialakítottak, ami a faluba vezet, így a gyerekek is biztonságosan eljuthatnak a szigetre. Idén februárban pedig 1500 facsemetét ültettek el ide a helyiek. A munka folyamatos, egy gyalogos hidat már felépítettek. Ezen át lehet majd bejutni a szigetre a leendő parkolóból, de épül egy színpad is. A hét bármely napján bárki eljöhet ide. Sütögethet is. Vannak állandó tüzelőhelyek és rostélyok. Pecázásra is van lehetőség és úszni is lehet itt, saját felelősségre. Több helyen is a vízbe mehetnek a fürdőzni vágyók, de van egy móló is a strandolóknak. A kicsikre és a nagyokra egyaránt gondoltak. Van futball-, kosárlabda- és röplabdapálya.

Számos programot szerveztek már a csantavéri szigetre. 2019-ben első alkalommal tartották meg a Főzzünk együtt az Új Szigeten! elnevezésű rendezvényt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak. A családi napon főzőversenyre is sor került. Több mint száz bográcsban rotyogott a csirkepörkölt és a halászlé. A helyszínen jelenlévők száma meghaladta az 1200 főt.

020-ban Csantavér falunapját ünnepelte itt. Nem csak a helyiek gyűltek össze, hanem a környező falvakból és Magyarországról is érkeztek vendégek.

A területet a helyiek és a helyi vállalkozók tartják karban, de bárki kijöhet bármikor és rendezheti, szépítheti. A csantavériek számára igen fontos a sziget.

A tervek szerint koncerteket és fesztiválokat is szerveznének ide. A cél a közösségépítés és az itthon maradás elősegítése.”

Forrás:

https://pannonrtv.com/rovatok/szines/strandolas-pecazas-kikapcsolodas-var-az-uj-sziget