Oldal kiválasztása

Ismét összefogtak a csantavéri és oromi termelők, hogy helyrehozzák a két falut összekötő mintegy 6 kilométeres földes utat.

Ez nem csak a szántóföldeik megközelítése miatt fontos, hiszen az úton a traktorokon és mezőgépeken kívül személyautók, áruszállító furgonok, sőt nagy teherautók is járnak. Amikor az út járhatatlan, kénytelenek a jóval hosszabb, 40 kilométeres aszfaltutat igénybe venni.

Csantavér és Orom egy szerves közösséget képez, rokoni és gazdasági kapcsolatok fűzik egymáshoz az embereket, ezért ez az út nagyon fontos mindkét falu számára – mondta András Gyuricsin Attila, csantavéri tanácselnök.

A két település között sokan ingáznak. Vörös Róbert Csantavérről utazik naponta a munkahelyére Oromra. Ha elkészülne a két falu közötti 6 kilométeres út, sok időt és üzemanyagot takaríthatna meg.

A Csantavér és Oromi közötti út amiatt is nagyon fontos, mert összeköti Szabadka városát és Magyarkanizsa községet – hangsúlyozta Kern Imre. Szabadka alpolgármestere hozzátette, hogy a napokban újították fel a kiépítendő utak listáját a Szerbia Útjai Közvállalat illetékeseivel, amelyben továbbra is szerepel ez az útszakasz.

Forrás: Pannon RTV

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/utjavitas-csantaver-es-orom-kozott-varhato-az-aszfaltos-ut-kiepitese