Oldal kiválasztása

Településünk képviselői 2021 szeptember 18-án Mezőberényben jártak, akikkel 15 éves testvérvárosi kapcsolatunkat ünnepeljük idén.
Az ’56-os Emlékparkban közös fát ültetett Csantavér polgármestere András Gyuricsin Attila Gúta és Mezőberény vezetőjével, Siklósi Istvánnal majd az „Összetartozunk” falon elhelyeztek egy-egy lakatot amely e testvérvárosi kapcsolatok erejét szimbolizálja.

Később küldöttségünk a csodás városházára látogatott, hiszen a Csantavéri Helyi Közösség képviselői közül többen először tartózkodtak Mezőberényben és Körösi Mihály alpolgármester ismertette röviden a város történetét, és a közeledő 300 éves évforduló készülődését .

Látogatást tettünk a messzeföldön híres Madarász-tanyán is, ami a falusi turizmus egy sikertörténete. A tanyán gyermekek töltenek felejthetetlen heteket, átélve a tanyasi élet minden jóját, miközben megtanulnak lovagolni is.
Volt szerencsénk látni egy nemrég beszerzett korabeli (1850-1860) tízszemélyes postakocsit is a tanyán, mely Mezőberény környékén lesz „munkába” állítva hamarosan.

Köszönjük Mezőberénynek a vendéglátást és várjuk őket szeretettel Csantavéren!