Oldal kiválasztása

A koronavírus elleni védekezés részeként szüntették meg az éjszakai ügyeletet a csantavéri egészségházban. Az orvosokra a járvány elleni harcban volt szükség, ezért átcsoportosították őket. A rendkívüli állapotot azóta megszüntették, de az éjszakai ügyeletet nem kapta még vissza a falu.

A csantavéri egészségházhoz a környező településekkel együtt mintegy 8000 ember tartozik. András Gyuricsin Attila, a csantavéri HK tanácselnöke (VMSZ): „Mi, mint Helyi Közösség azt tettük, hogy azonnal felkerestük a Vajdasági Magyar Szövetségben Bagi Bojan urat és megkértük, hogy lépjen fel ennek az ügynek a rendezésében. Ő ezt meg is tette, el is rendezte. Kiharcolta, hogy mi csantavériek visszakapjuk az éjszakai ügyeletet.”

Most, hogy már gyengült a járvány és a rendkívüli állapotot megszüntették, a VMSZ számára elfogadhatatlan, hogy Csantavéren és a környező falvakban éjszakai orvosi ügyelet nélkül maradtak az emberek – mondta Dr. Bagi Bojan. A párt tartományi képviselője aláhúzta: megegyeztek a Szabadkai Egészségházak igazgatójával, hogy június 1-től újraindul az éjjeli ügyelet a faluban. „Sokkal előnyösebb, hogy a mentőszolgálat a helyszínen legyen, mert rövidül az az időszak, hogy kijusson a beteghez a segítség. Az a valamikori álláspont az urgens medicinában, hogy gyors transzporttal megoldjuk a dolgot, az már elavult és a mostani álláspontok olyanok, hogy a helyszínen kell gyors ellátást biztosítani a betegnek.”

A Pannon RTV cikkét az alábbi linken lehet elolvasni:

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/junius-elsejetol-ujraindul-az-ejszakai-egeszsegugyi-ugyelet-csantaveren?fbclid=IwAR32uG_f_xBUdcw1-qrjgP50tx9SnmtK1hyHTUfKkSNeTjgXj15Avna0zbA